Band

Een schoolband, dat klinkt als muziek in de oren. Muzikaal talent kan zich uitleven in de maandag- of donderdagband. Heg, onze muziekleraar, stelt elk jaar 2 bands samen die een jaar lang rond een bepaald repertoire werken. Op het eindjaarsfeest geven de bands het beste van zichzelf!

Groenhout Bib

De Groenhout Bibliotheek is een initiatief van een aantal kinderen die graag een eigen  bibliotheek wilden. De bibliotheek en haar collectie worden beheerd en opengehouden door kinderen uit verschillende jaren. 

Al onze boeken staan online. Snuffel gerust eens door onze collectie.

Schenkingen zijn nog steeds welkom. We zijn op zoek naar degelijk materiaal voor een leerlingenbib gericht op 12-18-jarigen. 

Leerlingen van band op podium

Middagsport

Een gezonde geest in een gezond lichaam.Tijdens het jaar organiseren de sportleraren vaak middagsport. Elk jaar trainen een groepje kinderen ook samen voor de Antwerp 10 miles onder begeleiding.

Klimaatbeweging

Leren is in de wereld zijn. Bij het ontstaan van de jongerenklimaatbeweging, namen enkele van onze kinderen mee het voortouw. In overleg zoeken we telkens naar een werkbare manier waarbij de kinderen hun stem kunnen laten horen in de wereld en waarbij de school haar taak kan blijven doen. Leren is tenslotte ‘eigen antwoorden geven’ (zie visie).  

Bij elke klimaatactie wordt duidelijk gecommuniceerd wat we van de kinderen en ouders verwachten.