Welke studierichtingen kan je volgen bij Groenhout?

Groenhout is een doorstroomgerichte school waar je vanaf de eerste graad start in de A-stroom. Alle studierichtingen in de hogere graden bereiden je voor op verdere studies in het hoger onderwijs of aan de universiteit.

Ook onze nieuwe school, Groenhout pioniersproject (in de Kasteelstraat), zal starten met een eerste jaar A-stroom. Je kan er meegroeien tot en met het zesde jaar in enkele doorstroomrichtingen met het oog op verder studeren na het secundair.

We kregen tijdens het paasweekend een brief van de Vlaamse overheid over het opleidingsaanbod dat we mogen inrichten.

 • In het tweede jaar zullen we in de Kasteelstraat enerzijds de basisoptie Klassieke Talen (Latijn) aanbieden en anderzijds Moderne Talen & Wetenschappen.
 • In deze laatste basisoptie gaan we onze kinderen breed voorbereiden op het aanbod van de 2e graad, waarbij we de zowel een humane, een exacte als een economische insteek aan de wetenschappen geven.
 • Bovendien zal elke leerling in de kasteelstraat van het tweede tot het zesde jaar 2 uur Spaans per week krijgen.
Afbeelding
Leerkracht humane wetenschappen

Kinderen die in de tweede graad op Groenhout Bouwmeestersstraat of Groenhout Kasteelstraat terecht komen, zijn dan goed voorbereid op deze 6 doorstroom-studierichtingen in de tweede graad:

 1. Latijn
 2. Natuurwetenschappen
 3. Humane Wetenschappen
 4. Maatschappij- en Welzijnswetenschappen
 5. Economische Wetenschappen
  (Transitie-economie met sterke wiskunde)
 6. Moderne talen

Voor de richting Woordkunst-Drama kregen we geen goedkeuring, dus gaan we onze muzische infrastructuur ten volle benutten om onze verschillende opleidingen zo veel als mogelijk een creatieve en kunstzinnige wending te geven. 

Onze 6 opleidingen in de tweede graad bieden veel mogelijkheden tot complementaire samenstellingen van groepen. Dat maakt bijvoorbeeld ook dat kinderen die in de eerste graad op de Kasteelstraat Latijn volgen, dat zeker gaan kunnen blijven doen, al zullen ze dan misschien voor die 4 uur Latijn per week naar de Bouwmeestersstraat moeten gaan. 

Wil je meer weten over de structuur van het secundair onderwijs, lees dan de info bij 'structuur aanbod'.

* Het studieaanbod van onze vestiging in de Kasteelstraat (Groenhout Pioniersproject) is onder voorbehoud van goedkeuring.  

Wil je je inschrijven bij Groenhout?

Meld je voor het eerste jaar aan via het centraal aanmeldingsregister op de website meldjeaan.be. Van het tweede tot het zesde jaar kan je inschrijven op afspraak, na de aanmeldingsperiode.

Afbeelding
Groenhout sfeerfoto hal